Γενικά

Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό η σπουδαία σχεδιάστρια βιτρινών του οίκου Hermès, Leïla Menchari

“Mε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη, ανακοινώνουμε πως στις 4 Απριλίου 2020 έφυγε από τη ζωή η Leïla Menchari, η “Βασίλισσα της Γοητείας”, όπως την αποκαλούσε ο συγγραφέας Michel Tournier”. Κάπως έτσι αποχαιρέτησε o oίκος Hermès την Leïla Menchari, τη γυναίκα που επί μισό αιώνα μεταμόρφωνε τις βιτρίνες του οίκου στο Παρίσι σε εξωτικούς κόσμους.

Γεννημένη το 1927, η Leïla σπούδασε ζωγραφική στη σχολή καλών τεχνών Beaux Arts στην Τύνιδα όπου γεννήθηκε, συνέχισε στην Σχολή Καλών Τεχνών Beaux Arts στο Παρίσι, εργάστηκε ως μοντέλο για τον Guy Laroche για ένα διάστημα, πριν τελικά εισέλθει στην ομάδα διακόσμησης της Annie Beaumel για τον οίκο Hermès το 1961.

Ονειροπόλα και εξαιρετική αφηγήτρια, έγινε η καλλιτεχνική διευθύντρια των βιτρινών του 24 Faubourg, της ναυαρχίδας του οίκου Hermès στο Παρίσι. Τα εξαιρετικά ευφάνταστα και πρωτότυπα σκηνικά της δεν έπαψαν ποτέ να προκαλούν την περιέργεια, την έκπληξη και το δέος. “Χάρη στη Leïla, ο εξωτισμός βρήκε μια μόνιμη κατοικία, στη Rue du Faubourg Saint-Honoré”, λέει ο Axel Dumas, Διευθύνων Σύμβουλος της Hermès.

Η Leïla Menchari κληροδότησε στον οίκο κάτι από την προσωπική φινέτσα της και την αίσθηση του χρώματος, μέσα από τη συλλογή Women’s Silk . “Στην Hermès έχουμε μάθει πολλά από τη Leïla. Μας δίδαξε να κοιτάμε τον κόσμο μέσα από το πρίσμα του χρώματος. Ήταν μια απίστευτη αφηγήτρια που μάγεψε τον κόσμο. Είμαστε απείρως ευγνώμονες γι ‘αυτήν και όλα όσα έκανε για μας, όπως και για όλα όσα μας έμαθε”, προσθέτει ο Pierre-Alexis Dumas, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

πηγή : jenny