Νέα της Μόδας

Κολεξιόν μόδας για άνδρες και γυναίκες από παλιούς αερόσακους

Πριν από 50 χρόνια κατοχυρώθηκε από τη Mercedes η πατέντα για τον πρώτο αερόσακο και η γερμανική μάρκα τιμά αυτή την επέτειο με μία πολύ ιδιαίτερη κολεξιόν μόδας του σχεδιαστή Heron Preston.

Ο αερόσακος αναβάθμισε εντυπωσιακά τα επίπεδα ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων και η χρήση του έχει αποδειχθεί σωτήρια σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις. Το «μπαλόνι» που φουσκώνει και αποτρέπει την επαφή των επιβατών με τα σκληρά μέρη ενός οχήματος σε περίπτωση σύγκρουσης, συνεργάζεται αρμονικά με τις ζώνες ασφαλείας και αποτελεί μία τεχνολογία για την οποία η Mercedes-Benz νιώθει δικαιολογημένα πολύ περήφανη.

Η μάρκα με σήμα το αστέρι ήταν εκείνη που κατοχύρωσε πριν από πενήντα χρόνια την πατέντα για το πρώτο airbag, ένα αξεσουάρ το οποίο εξελίχθηκε από προνόμιο λίγων ακριβών μοντέλων σε βασικό και αναντικατάστατο στοιχείο ασφαλείας ακόμη και για το μικρότερο και φθηνότερο αυτοκίνητο.

Εύλογη ήταν λοιπόν η επιθυμία της Mercedes να γιορτάσει τη συγκεκριμένη επέτειο με έναν τρόπο που θα απέδιδε τον καινοτόμο χαρακτήρα του φουσκωτού μαξιλαριού της σε συνδυασμό με το πνεύμα βιωσιμότητας της εποχής μας.

Η επιλογή των Γερμανών ήταν σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά πρωτότυπη και αποτυπώνεται στην «Concept Collection». Έτσι ονομάζονται οι ανδρικές και γυναικείες κολεξιόν μόδας, τις οποίες σχεδίασε ο ντιζάινερ Heron Preston αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα μέρη παλαιών αερόσακων. Ο Preston είναι γνωστός για τον σχεδιασμό πολυτελών ενδυμάτων εργασίας και δεν περιορίστηκε μόνο στη δημιουργία ρούχων, αλλά εξέλιξε και μία σειρά ανάλογων αξεσουάρ.

Να σημειώσουμε ότι όλες οι προτάσεις του Preston μπορούν να φουσκώσουν κανονικά, όπως ένας πραγματικός αερόσακος σε ώρα έκτακτης ανάγκης, κάτι που δεν το λες οπωσδήποτε και ιδιαίτερα πρακτικό. Αλλά και από ποια κολεξιόν με καινοτόμο χαρακτήρα θα μπορούσε να λείπει το φουτουριστικό στοιχείο;

Η υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού concept αποτυπώθηκε οπτικά από τον γνωστό φωτογράφο και κινηματογραφιστή Thibaut Grevet, ενώ τα επίσημα αποκαλυπτήρια της κολεξιόν πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Mercedes-Benz Fashion Week στο Βερολίνο από τη Δευτέρα 6 έως την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.