Γενικά

Νεανικό ντύσιμο μετά τα -άντα

Η «ψυχή» και το «πνεύμα» μπορεί να γεννούν τα στυλιστικά γούστα, το σώμα, όμως, είναι αυτό που τα αναδεικνύει. Ή τα θάβει…

H ηλικία, σύμφωνα με τη δικαστική λογική, είναι ένας αριθμός, ο οποίος ακολουθεί τον άνθρωπο, αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά δεν μπορεί να «αλλαχτεί» από αυτόν.

Η ολιστική -ανατολίτικη- θεώρησή της είναι πιο σύνθετη, αλλά περισσότερο εύστοχη. Σώμα, ψυχή και πνεύμα αποτελούν την αδιαίρετη τριάδα βάσει της οποίας κρίνονται τα πάντα. Σύμφωνα μ’ αυτή τη θεώρηση, λοιπόν, η ακριβής ηλικία ενός ανθρώπου προκύπτει συνδυαστικά από το πόσο δείχνει το σώμα του, πόσο το λέει η ψυχή του και από το τι μυαλά κουβαλάει.

Μπορεί, πχ, κάποιος να συνεχίζει να αισθάνεται 18άρης, το σώμα του, όμως, να δείχνει ένα 40άρη και η ψυχή του να ορέγεται τη ζωή ενός 30άρη. Κάπως έτσι δεν μπλεκόμαστε όλοι;

Το τρίπολο αυτό, όταν εφαρμόζεται στον τρόπο που ντύνεται κάποιος, είναι υπεύθυνο για πολλά στυλιστικά εγκλήματα.

Το ντύσιμο, βέβαια, έχει να κάνει και με τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Ο Ίγκι Ποπ, για παράδειγμα, μπορεί να συμπλήρωσε τα έτη συνταξιοδότησης, σωματικά όμως (αφαιρουμένης πάντοτε της κεφαλής) δείχνει ως ένα αδύνατο 18χρονο κολεγιόπαιδο. Αφήνοντας κατά μέρος τις εξαιρέσεις, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο κανόνας είναι ένας και απαράβατος: η «ψυχή» και το «πνεύμα» γεννούν τα στυλιστικά γούστα, όμως είναι το «σώμα» που τα αναδεικνύει. Ή τα θάβει…

Πρακτικά, λοιπόν, κάθε άντρας, από ένα σημείο κι έπειτα, οφείλει να αποκηρύξει τη λογική «είμαι (ηλικιακά), όπως ντύνομαι» και να προσπαθήσει να εφαρμόσει τις στυλιστικές του προτιμήσεις στην ωμή πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεγράψει το νεανικό στυλ – σίγουρα, όμως, πρέπει κάπως να το «διασκευάσει». Να κατανοήσει τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο χρόνος (τα ποτά και τα ξενύχτια) στο σώμα του και να φροντίσει ώστε οι στυλιστικές του επιλογές να τις καλύπτουν.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ο καθένας από μας μπορεί να ντυθεί «νεανικά» χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «τζόβενο». Αρκεί, φυσικά, να έχει στο μυαλό του κάποιες στοιχειώδεις παραμέτρους.

H περίπτωση του Τ-shirt

1. Θα ποθήσεις: Το βαθύ V
Εννοείται ότι θα το ποθήσεις. Είναι σέξι, στη στενή εκδοχή του αναδεικνύει τα σφιχτά, καλογραμμωμένα σώματα και «φωνάζει» σφρίγος και ανεμελιά. Ξέχνα το.

2. Θα τη σκαπουλάρεις: Με τις χοντρές ρίγες
Μια μαρινιέρα σε κάποιο από τα κλασικά χρώματα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, με την προϋπόθεση να μην είναι κολλητή επάνω σου. Δοκίμασε να τη φορέσεις με navy blue σακάκι και chino παντελόνι.

3. Θα «μετρήσεις»: Με ένα μονόχρωμο μακό
Λιτό, σκέτο και καλής ποιότητας. Το μακό T-shirt κάθεται σωστά στους ώμους και στο στέρνο, ενώ συνδυάζεται σωστά με όλους σχεδόν τους τύπους μπουφάν και σακακιού.

Extra trip: αν το T-shirt περιέχει κείμενο και σχέδιο, πρόσεξε πρώτον το τι γράφει και δεύτερον το τι απεικονίζει.

 

 

 

Η περίπτωση του τζην

1. Θα ποθήσεις: Τα skinny jeans
Το κολλητό τζην δεν πρόκειται να σε κάνει να δείχνεις ούτε αντικομφορμιστής ούτε επαναστάτης. Αντίθετα, θα κάνει τους μηρούς σου να φαίνονται τεράστιοι και τη μέση σου να υποφέρει όταν θα προσπαθείς απεγνωσμένα να το φορέσεις.

2. Θα τη σκαπουλάρεις: Με τα διπλωμένα ρεβέρ
Αν παρόλα αυτά επιμένεις να φορέσεις στενό τζην, διάλεξε κάποιο από χοντρό denim ύφασμα και δίπλωσε μια δυο φορές το ρεβέρ του. Το χοντρό denim αναδεικνύει καλύτερα το σχήμα των ποδιών και όσο περισσότερο το φοράς, τόσο καλύτερα προσαρμόζεται στο σώμα.
Extra trip: Κόψε το πλεονάζον ύφασμα την ημέρα που θα σβήσεις τα τεσσαρακοστά κεριά της γενέθλιας τούρτας σου (εκτός κι αν όντως μοιάζεις στον Ίγκι Ποπ).

3. Θα «μετρήσεις»: Με οτιδήποτε είναι ραμμένο πάνω σου
Στην πραγματικότητα, το τζην που σου ταιριάζει είναι αυτό που είναι φτιαγμένο για σένα ή έχει μεταποιηθεί ώστε να ταιριάζει στο σωματότυπό σου. Δεν είναι ούτε πολύ χαμηλόμεσο, ούτε υπερβολικά υψηλόμεσο, δεν κολλάει στους μηρούς και δεν σέρνεται κάτω από τις φτέρνες.

 

 

Η περίπτωση των sneakers

1. Θα ποθήσεις: Τα αθλητικά μποτάκια
Είναι της μόδας, όπως σχεδόν όλα τα ρετρό υποδήματα, και θυμίζουν τις εποχές που «φορούσες Strike και κάρφωνες». Μείνε με τις αναμνήσεις. Αλλιώς, θα καρφώσεις την τελευταία πρόκα στο στυλιστικό σου φέρετρο.

2. Θα τη σκαπουλάρεις: Με τα επώνυμα sneakers
Αρκετοί σχεδιαστές έχουν υπογράψει σειρές χαμηλών sneakers που κατασκευάζονται από καλά δέρματα ή ακριβά υφάσματα και κυκλοφορούν σε ποικιλία λαμπερών (αλλά όχι υπερβολικά λαμπερών) χρωμάτων. Το υπόλοιπο outfit πρέπει υποχρεωτικά να είναι μουντό.

3. Θα «μετρήσεις»: Με τα κλασικά sneakers
Με τα εντελώς κλασικά: τα All-Star, τα Superga, τα Lacoste. Σε κάποιο εντελώς κλασικό χρώμα (λευκό, μπλε, γκρι) και με ένα κλασικό τζην παντελόνι. Φορεμένα με οποιοδήποτε άλλο παντελόνι, θα σηματοδοτήσουν, εκτός από την κρίση ηλικίας, και την κρίση της αισθητικής σου.

πηγή : http://gr.askmen.com